Ένα εξαιρετικό εστιατόριο στη Ρόδο απο τον Στ. Περίδη
28,10,0,50,1
600,600,60,1,3000,5000,25,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
Powered By Creative Image Slider
ΚΟΛΟΧΤΥΠΑ
ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ | ΣΑΡΔΕΛΕΣ | ΓΑΡΙΔΑΚΙ ΣΥΜΙΑΚΟ
ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ
ΜΥΔΙΑ | ΑΓΡΙΑ ΣΤΡΕΙΔΙΑ
ΦΙΛΕΤΟ BLACK ANGUS
ΧΤΑΠΟΔΙ
arrow down

e banner orizontio90728

rhodes restaurant history

ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ιδέα για το εστιατόριο γεννήθηκε το 1986, όταν οι γονείς μου, Γιάννης και Βούλα Περίδη, άνοιξαν ένα μικρό σνακ - μπαρ, γνωστό ως “Snack - Bar Peridis”. Τότε ήμουν μόνο δέκα ετών, εντούτοις έχω ακόμη ζωντανή τη μυρωδιά από το μουσακά της μητέρας μου. Η συνταγή έχει παραμείνει ίδια και κάθε μπουκιά είναι μια μικρή επιστροφή στα παιδικά μου χρόνια. Το σνακ-μπαρ αυτό σιγά - σιγά μεγάλωνε κι έγινε το εστιατόριο που σήμερα είναι γνωστό ως “Χρυσή Ολυμπιάδα”. Η ονομασία του ήταν έμπνευση του Γιάννη Περίδη, με αφορμή τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996, τους οποίους η Αθήνα διεκδίκησε αλλά δυστυχώς έχασε την ευκαιρία να φιλοξενήσει. Στην καρδιά όμως του πατέρα μου, ήμασταν νικητές... Η σημασία τους ήταν σπουδαία, καθώς συμπληρώνονταν εκατό χρονιά από τη διεξαγωγή της 1ης Ολυμπιάδας των νεότερων χρόνων (1896), στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Ανεπίσημα οι αγώνες ήταν γνωστοί ως “Εκατονταετείς” ή “Χρυσή Ολυμπιάδα”.


rhodes restaurant phylosophy

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Το εργασιακό μας ήθος χαρακτηρίζουν η συνέπεια και η σταθερότητα στην ποιότητα, η εξαιρετική πρώτη ύλη που χρησιμοποιούμε, η προσοχή στη λεπτομέρεια καθώς και η χρήση εξαιρετικών τεχνικών μαγειρέματος, όπως το μαγείρεμα σε κενό αέρος (ή αλλιώς “sous vide”) προσφέροντας μοναδικά εδέσματα.

Η κουζίνα μας είναι κυρίως τοπική, ελληνική και μεσογειακή. Οι πελάτες μας έχουν την ευκαιρία να γευτούν νόστιμο ελληνικό αρνί, κολοχτύπα, μαγιάτικο, αλλά και το μοναδικό Wagyu και το εξαιρετικό Black Angus. Η λίστα κρασιού είναι αποτέλεσμα προσωπικής ενασχόλησης, μελέτης και αγάπης για το είδος. Περιλαμβάνει σπουδαίες ελληνικές και ξένες ετικέτες, όπως Κτήμα Άλφα (Ξυνόμαυρο), Κτήμα Γαία (Aγιοργίτικο), Σιγάλας, Χατζηδάκης (Aσύρτικο Σαντορίνης), Γεροβασιλείου (Μαλαγουζιά), κ.α. Στις διεθνείς ετικέτες οι πελάτες μας μπορούν να επιλέξουν κρασιά, όπως Pio Cesare, Didier Dagueneau, Domaine Comte De Vogüé κ.α. Το 2011 η “Χρυσή Ολυμπιάδα” είχε την τιμή να φιλοξενήσει το μοναδικό Έλληνα Master of Wine, Kωνσταντίνο Λαζαράκη, σε μια μαγευτική βραδιά παντρέματος ξένων ετικετών με πιάτα από το μενού του εστιατορίου.


rhodes restaurant location

ΤΟΠΟΣ

Διαλέξτε οποιαδήποτε από τις πύλες εισόδου στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, περιπλανηθείτε και θα μας βρείτε κάτω από τη σκιά δύο αγέρωχων φίκων, κοντά στην οδό Σωκράτους, λίγα μέτρα μακριά από το αρχαιολογικό μουσείο, στην οδό Ευδήμου 10.